Varčevanje s kartušami

Verjetno iz prve roke veste kako drage so kartuše za tiskalnik. Spodaj pa predstavljamo najboljši način, kako varčevati s črnilom  in tonerjem v kartušah za tiskalnik.

Uporabite kartuši prijazne pisave
Uporaba manjših pisav, sans serif pisav (tiste brez malo dodatnih znakov nad črkami) in manj krepko oblikovanje besedila lahko resnično zmanjša količino kartuše, ki jih mora tiskalnik uporabiti za tiskanje. To lahko pomeni tudi, da lahko na stran dodate več besedila. Lahko tudi prenesete Ecofont, brezplačna pisava, ki je bila posebej zasnovana tako, da prihranite do 50% več črnila.

Predogled tiskanja
Pojavijo se napake, vendar z dvojnim in trojnim preverjanjem vašega dela na zaslonu, zmanjšate število zapravljenih odtisov. Pred tiskanjem popravite in uredite dokumente. Naredite vse spremembe, ki jih lahko tam in ne potem kasneje. Nato preverite postavitev z uporabo funkcije Predogled tiskanja. Na ta način nimate nobenih grdih presenečenj, kar pomeni, da bi morali po tiskanju spreminjati in popravljati napake v besedilu.

Izogibajte se tiskanju po nepotrebnem
Ko boste imeli izbran nabor pisav in popravljne napake, preverite, ali v vašem dokumentu obstajajo drugi nepotrebni elementi. V funkciji Draft lahko tiskate svoje dokumente in ustvarjate nizko kakovostne kopije brez slik. Orodja, kot je GreenPrint, vam pomagajo čim bolj zmanjšati odpadke pri tiskanju tako v spletu kot tudi brez spleta, z izrezovanjem slik, belim prostorom in onemogočanje drugih potratnih elementov. GreenPrint kot bonus tudi spremlja, koliko vam je prihranil papirja, kar vas motivira, da delate še boljše izbire. Tiskanje, ki vam je všeč, optimizira spletne strani za tiskanje. Oglasi, slike in bele površine so odstranjeni, tako da samo natisnete, kaj, no, kar vam je všeč.

YouTube slika preogleda

Preverite nastavitve tiskalnika
V nastavitvah tiskalnika lahko veliko storite, če želite prihraniti na črnilu  ali tonerju. Začnite z izbiro najnižje kakovosti, ki jo tiskalnik lahko ima. To je pogosto osnutek ali možnost Eco. Če vam ni treba skrbeti za visoko berljivost, lahko natisnete dve strani dokumenta na eno strani dejanskega papirja. Nastavite ločljivost slik na približno 300 dpi (pike na palec). Veliko tiskalnikov, danes dejansko uporablja višje ločljivosti na svojih slikah, kar pomeni, da lahko tako dobite jasne in profesionalne fotografije. Toda to tudi pomeni, da porabite veliko črnila, še posebej, če je kakovost fotografij pomembna.

Pri 300 dpi, je kakovost slike dovolj dobra, da izgleda lepo, ne da bi preveč zapravljali dragoceno črnilo v kartušah.
Nazadnje, poskrbite, da tiskate črno-belo, včasih tudi mono ali sivino. Včasih tiskalniki, ki uporabljajo najvišjo kakovost tiskanja, ustvarijo gosto črno z združevanjem vseh štirih črnil – cian, magenta, rumene in črne – skupaj. Očitno je to lahko velika izguba črnila. Če izberete črno-belo možnost, bo tiskalnik uporabljal samo vaše črno črnilo.

Druge stvari, ki jih lahko naredite
Obstaja nekaj več stvari, ki jih lahko storite, da bi optimizirali uporabo črnila v kartuši. Prvič, naj bo tiskalnik čim večji. Brizgalni tiskalniki so zasnovani tako, da očistijo svoje glave kartuš, če so bili izklopljeni nekaj časa, kar preprečuje izsuševanje črnila v šobah za glavo in zamašitev vsega. Toda postopek čiščenja glave črnila uporablja črnilo in papir, kar je lahko potratno, sploh, če ni potrebno. Redno tiskajte, to ohranja vse dele, ki delujejo in ohranjajo črnilo, da se ne izsuši, kar preprečuje uhajanje črnila in druge, dražje, težave.

  • Share/Bookmark

Tags: ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !